Battery used Battery charging

Fietsgenerator op tentoonstelling in Parijs

Low-tech Magazine bouwde een fietsgenerator voor een expositie over energie in het Pavillon d’Arsenal in Parijs, nu open voor het publiek. Onze twee andere fietsen zijn te bekijken en uit te proberen in Rotterdam en Barcelona.

Afbeelding: Fietsgenerator in Parijs. Foto: Marie Verdeil.
Afbeelding: Fietsgenerator in Parijs. Foto: Marie Verdeil.
Bekijk origineel beeld Bekijk gecompresseerd beeld

Een jaar nadat Low-tech Magazine een fietsgenerator voor huishoudelijk gebruik bouwde en documenteerde, vroeg het Pavillon d’Arsenal in Parijs of ze hem mochten lenen voor een expositie. We kwamen overeen om in plaats daarvan een nieuwe te bouwen. Het resultaat van ons werk maakt nu deel uit van de tentoonstelling “Énergies légères”, die loopt tot maart 2024. De installatie geeft bezoekers een idee van hoeveel energie ze als mens kunnen produceren.

Afbeelding: Fietsgenerator in Parijs. Foto: Luc Borho, Pavillon d’Arsenal.
Afbeelding: Fietsgenerator in Parijs. Foto: Luc Borho, Pavillon d’Arsenal.
Bekijk origineel beeld Bekijk gecompresseerd beeld

Fietsgenerator in Rotterdam

In oktober bouwden we een derde energiefiets tijdens een workshop in het Huis van de Toekomst in Rotterdam. Deze fietsgenerator wordt in het buurthuis ingezet als energiebron. Het Huis van de Toekomst is open voor het publiek, voor details zie hun website en instagram.

In een toekomstig artikel geven we aandacht aan het bouwproces en de technische details van deze twee nieuwe spierkrachtcentrales. Deze machines zijn gebaseerd op spinfietsen en zijn veel krachtiger dan de eerste energiefiets die we bouwden.

Afbeelding: Fietsgenerator in Rotterdam. Foto: Marie Verdeil.
Afbeelding: Fietsgenerator in Rotterdam. Foto: Marie Verdeil.
Bekijk origineel beeld Bekijk gecompresseerd beeld

Fietsgenerator in Barcelona

De eerste energiefiets die we bouwden in 2022 staat opgesteld bij Akashahub in Barcelona. Voor details zie hun website en instagram.

Afbeelding: Fietsgenerator in Barcelona. Foto: Marie Verdeil.
Afbeelding: Fietsgenerator in Barcelona. Foto: Marie Verdeil.
Bekijk origineel beeld Bekijk gecompresseerd beeld