Battery used Battery charging

Workshop Fietsgenerator Rotterdam

Van 10 tot 14 oktober geeft Low-tech Magazine een gratis workshop waar we samen een fietsgenerator bouwen.

Afbeelding: Low-tech Magazine in Rotterdam. Poster: Marie Verdeil. Image: Sara Vercauteren

Afbeelding: Low-tech Magazine in Rotterdam. Poster: Marie Verdeil. Image: Sara Vercauteren

View original image View dithered image

De workshop vindt plaats in opdracht van het “Huis van de Toekomst”, een spinoff van het Human Power Plant project. Daarmee onderzoeken Low-tech Magazine en kunstenaar Melle Smets de energievraag door een focus op menskracht.

Op 10 oktober houdt het Huis van de Toekomst een open dag, waarbij iedereen welkom is. Het Huis van de Toekomst zal de komende jaren het scenario “Buurt op menskracht” van de Human Power Plant tot leven wekken in Bospolder-Tussendijken, Rotterdam.

Aangezien deze gemeenschap grotendeels op menskracht zal draaien, hebben we spierkrachtcentrales nodig. Low-tech Magazine organiseert daarom een open workshop waarbij we een volledige werkende fietsgenerator bouwen op basis van een tweedehands spinfiets.

We monteren een generator op de fiets, bouwen een controlepaneel en passen apparaten aan om ze op laagspanning te doen werken. Deze fietsgenerator wordt specifiek ontworpen als energiebron voor een werkplaats, zodat hij kan dienen om meer fietsgeneratoren te bouwen.

Programma:

  • Dinsdag 10 oktober: Open dag Huis van de Toekomst
  • Woensdag 11 oktober (15h-17h): introductie workshop
  • Donderdag 12 oktober (10h-17h): workshop
  • Vrijdag 13 oktober (14h-19h): workshop
  • Zaterdag 14 oktober (14h-17h): workshop

De toegang is gratis. Voor deelname: loop gewoon binnen (Jan Kobellstraat 58a, Rotterdam) of stuur een mail naar contact [apestaartje] huisvandetoekomst [punt] org. Er zijn de hele week activiteiten in het kader van het BoTu Energie(k) Festival.